KOCAELİ / DİLOVASI - GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Türkiye’de her yıl Mart ayının son haftasında, kütüphanelerin ve kütüphanecilerin tanıtımında önemli bir rol oynayan “Kütüphane Haftası” kutlanmaktadır. Bu sene 60. gereçekleşen Kütüphane Haftası'nın İlçe kutlama programı okulumuz tarafından gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kutlama programımız büyük bir çoşku ve beğeniyle kutlandı. Tören sonrası yazar İlay Bilgili ile gerçekleşen söyleşi ile törenimizi sonlandırdık. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şiir ve Tenkit Kulübümüzün okulumuzda düzenlemiş olduğu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz hediyelerini aldılar.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, her anı kahramanlıklarla dolu, bizlere ilelebet ölümsüz bir istikamet çizecek eşsiz bir destandır.

Sadece tarihimizi değiştirmekle kalmayıp dünya tarihine yön veren bu şanlı zaferi her yıl dönümünde büyük coşkuyla kutlayarak bizlere bu toprakları vatan kılan kahraman ecdadımızı ve Çanakkale Ruhu’nu damıtılmış dizelerle miras bırakan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnetle yâd etmek için okulumuz büyük bir gururla kutlanmıştır.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü okul olarak çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ettik. Bu vesile ile tekrardan hayatımızı güzelleştişren kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz Kimya Bölümü'nden 13, Endüstri ve Otomasyon Bölümü'nden 3 olmak üzere toplamda 16 öğrenimizin katılım sağladığı ''Kısa Dönemli Öğrenci Staj Hareketliliği'' etkinliğimizi Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleştirdik. 14 gün süren verimli staj hareketliliğinde öğrencilerimiz fabrikanın çeşitli alanlarında (üretim, dolum ve laboratuvar) çalışarak stajlarını tamamladılar.

Mrt

Bulundukları yeri ve hayatımızı güzelleştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Mrt

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında okulumuzda bağımlılık farkındalığı ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz 11. sınıf öğrencileri Gebze Teknik Üniversitesi yerleşkesine teknik gezide bulunmuşlardır. Öğrencilerimize gerekli bilgi ve desteği sağlayan bölüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

Şbt

Okul tanıtım günleri kapsamında ilçemiz okullarından Şehit Ömer Özavcı Ortaokulu ve Polisan Ortaokulunu ziyaret ettik. Okulumuzu tüm yönleriyle öğrenci adaylarımıza tanıtarak güzel vakit geçirdik. Bizleri misafir eden okullarımıza ve sunumlarından ötürü rehber öğretmenimiz Nazife TAŞLI'ya teşekkür ederiz.

Şbt

Teknofest yarışmaları hakkında daha fazla farkındalık oluşturmak, daha fazla öğrencimizin Teknofest coşkusuna ortak olmasını sağlamak amacıyla ilçemiz ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki okullarda görev yapan Teknofest sorumlusu öğretmenlere ve idarecilerimize İlmiz Deneyap ve Teknofest sorumlusu Büşra ÖKSÜZ tarafından okulumuzda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Şbt

Öğrencilerimizin gireceği 2024 yılı şubat dönemine ait ''Sorumluluk Sınav Takvimi''ne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Ock

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Ock

Okul müdürümüz İlknur BOLU Erasmus+ öğrenci staj hareketlilikleri öncesinde Avusturya'nın Viyana şehrine hazırlık ziyareti gerçekleştirmiştir. Müdürümüz öğrencilerimizin staj yapacağı fabrikayı, konaklama, ulaşım ve iletişim koşullarını yerinde incelemiş olup, edindiği bilgiler doğrultusunda öğrenci ve velilerimize çevrimiçi toplantı aracılığıyla gerekli bilgilendirmelerde ve önerilerde bulunmuştur.

Ock

Öğrencilerimiz GEBKİM OSB'de faaliyet gösteren Polisan Kansai Boya Fabrikasına teknik gezide bulundular. Gezi kapsamında ilgili birimden eğitimler aldılar. Misavirperverliklerinden dolayı Polisan Kansai Boya'ya teşekkür ederiz.