KOCAELİ / DİLOVASI - GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okulumuzun Endüstriyel Otomasyon bölümü öğretmenlerinden Hüseyin CERA ve Şahin ÇELİK Erasmus+ programı kapsamında Almanya'nın Berlin şehrinde altı gün boyunca ''Transforming Education: İntegrating AI, AR, VR and 3D Printing for Effective Learning'' eğitmlerini başarı ile tamamlamışlardır. Katılımcı öğretmenlerimize ve ev sahibi kuruma katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

May

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji tarafından düzenlenen ''Bir Patent Fikrim Var'' yarışmasında okulumuz öğrencisi Neriman KARADUMAN, kimya öğretmeni Bengü GÜLLÜ danışmanlığında ''Yangın Önleyici Sprey'' fikri yarı finali geçerek finalde yarışmıştır. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi gayretlerinden ötürü tebrik ederiz.

May

Okulumuzun Futsal takımı B liginde ilçe ikincisi olarak yeni bir başarıya imza attı. Mücadeleci ve zorlu geçen maçı 1-0 kaybederek ilçe ikincisi olduk. Takımımızı çalıştıran Beden Eğitimi Öğretmenimiz Furkan Deniz ve takımdaki tüm öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Okulumuz e-twinning kulübü öğrencileri journey to do blue earth e-twinning projesi kapsamında Tavşancıl'da sahil temizliği yaptılar ve okyanus ve denizlerin temizliği ile ilgili Yahya Kaptan Anadolu Lisesi'nde ingilizce sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğretmen ve öğrencilerimizi çalışmalarından ötürü tebrik ederiz.

May

Okulumuz Kimya Bölümü öğrencileri bugün PARKİM firmasında koku ve parfümün tarihinden, esans üretimi ve parfüm notalarına kadar teorik bilgiler elde etmiş ve kendi parfümlerini yapmışlardır. Daha sonra şirket tanıtım turuyla teknik gezilerini noktalamışlardır. Etkinlik boyunca öğretmen ve öğrencilerimize desteğini esirgemeyen PARKİM ailesine teşekkürlerimizi sunarız.

May

Okulumuzda Tübitak 4006 Lise Düzeyi Bilim Fuarı kapsamında, 7 adet Kimya, 4 adet Endüstriyel Otomasyon, 2 adet Matematik, 1 adet Fizik, 1 adet Türk Dili ve Edebiyatı, 1 adet Coğrafya ve 1 adet Değerler Eğitimi branşlarında olmak üzere toplam 17 proje sergilendi. Fuara İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Metin KUBİLAY, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat BALAY, GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Zümran ARACI başta olmak üzere İlçe MEM Şube Müdürlerimiz, çevre okullardan okul müdürleri ve iş dünyasından temsilciler katıldı. Şehit İlimdar İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de fuarımıza renk kattı.

Tübitak'ın 2013 yılından itibaren her yıl desteklediği okullarda 4006 koduyla bilim fuarları düzenlenmektedir. Bu yıl 10.'su düzenlenen Bilim Fuarları kapsamında; okulumuz Dilovası'nda destek almaya hak kazanan tek okul olmuştur. Bilim Fuarı'nda 18 danışman öğretmen ve 35 öğrencinin projerleri sergilenmiştir.

May

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz İzmit'te bulunan Bilim Merkezi, Kağıt Müzesi, Sekapark ve Deprem Simülasyon Merkezi'ne ziyarette bulunarak hem bilgilerini tazlediler hem de güzel vakit geçirdiler.

May

Gebkim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği kültürü ile acil durumlarda doğru davranış şekillerini kazandırmak amacıyla GEBKİM OSB Eğitim yöneticisi Nisa YILMAZ tarafından heyecanla başlattığımız eğitimlerimizle 2024 yılında 350 öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca depreme hazırlıklı olmanın deprem öncesinde ve sonrasında doğru hareket etmenin önemini vurgulamak amacıyla eğitimlerimize katılan öğrencilerimize Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoshinori tarafından hazırlanan deprem kitapçıkları da hediye edilmiştir. Bu kitapçıklar daha güçlü bir farkındalık oluşturmasına katkı sağlamaktadır.

May

Sektörümüzdeki büyümeyi desteklemek ve iş gücü ihtiyaçlarımızı karşılamak adına heyecan verici bir adım atmaya hazırlanıyoruz. Bu kapsamda Gebkim Kariyer Platformu Lansman etkinliği, Gebkim OSB katılımcı firmaların insan kaynakları profesyonellerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

May

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Santa Farma Firmasında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iş başı teftişinden başarıyla geçmiştir.

Mrt

Türkiye’de her yıl Mart ayının son haftasında, kütüphanelerin ve kütüphanecilerin tanıtımında önemli bir rol oynayan “Kütüphane Haftası” kutlanmaktadır. Bu sene 60. gereçekleşen Kütüphane Haftası'nın İlçe kutlama programı okulumuz tarafından gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kutlama programımız büyük bir çoşku ve beğeniyle kutlandı. Tören sonrası yazar İlay Bilgili ile gerçekleşen söyleşi ile törenimizi sonlandırdık. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Şiir ve Tenkit Kulübümüzün okulumuzda düzenlemiş olduğu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz hediyelerini aldılar.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, her anı kahramanlıklarla dolu, bizlere ilelebet ölümsüz bir istikamet çizecek eşsiz bir destandır.

Sadece tarihimizi değiştirmekle kalmayıp dünya tarihine yön veren bu şanlı zaferi her yıl dönümünde büyük coşkuyla kutlayarak bizlere bu toprakları vatan kılan kahraman ecdadımızı ve Çanakkale Ruhu’nu damıtılmış dizelerle miras bırakan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnetle yâd etmek için okulumuz büyük bir gururla kutlanmıştır.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü okul olarak çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ettik. Bu vesile ile tekrardan hayatımızı güzelleştişren kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz Kimya Bölümü'nden 13, Endüstri ve Otomasyon Bölümü'nden 3 olmak üzere toplamda 16 öğrenimizin katılım sağladığı ''Kısa Dönemli Öğrenci Staj Hareketliliği'' etkinliğimizi Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleştirdik. 14 gün süren verimli staj hareketliliğinde öğrencilerimiz fabrikanın çeşitli alanlarında (üretim, dolum ve laboratuvar) çalışarak stajlarını tamamladılar.